wo 23 nov
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 15.00 - € 10.50
+- 1u30

Zeynep Bakşi Karatağ (DE)

Zeynep Bakşi Karatağ (DE)

Zeynep Bakşi Karatağ is dé vrouw die je het beste van de Turkse volksmuziek laat ervaren.
Met haar krachtige, melancholische stem en een onmiskenbaar timbre creëert de kunstenares een warme en magische sfeer. Ze combineert traditionele elementen met hedendaagse muziek.

De muziek van Zeynep Bakşi Karatağ is een mix van vele genres zoals pop, rock, soul, elektronica en uiteraard traditionele Anatolische muziek.  Zeynep Bakşi Karatağ bracht in 2019 verschillende singles uit waarvan 'Adaletin bu mu dünya' – met meer dan 9 miljoen hits op Spotify – veruit de populairste is. 
Kortom een unieke combinatie.

Dit concert vindt plaats in samenwerking met de lokale Turkse gemeenschap. Tijdens de maaltijd is er livemuziek door de leerlingen die saz-les volgen bij Aydin Malkoç. 

Mijn eerste plaat” Mozaik “was een soort avontuur voor zowel mij als mijn man. We begonnen muziek te maken zonder te weten waar het ons heen zou kunnen leiden. We dachten dat het geweldig zou zijn om al deze oude en traditionele nummers naar een ander, moderner niveau te tillen, wat ook interessant kan zijn voor een jongere generatie. En ik denk dat heel wat mensen verrast waren om deze nummers op een totaal andere manier te horen. De respons was dan ook overweldigend en bemoedigend. Dus besloten we verder te gaan …
Zeynep Bakşi Karatağ

door (aangepaste samenstelling van de band)

Zeynep Bakşi Karatağ (zang), Gürsoy Tanc (elektrische & akoestische gitaar), Murat Karatağ (keyboards), Umut Piera (bağlama), Fethi Ak (percussie), Stefan Dahlke (trompet), Andre Meisner (sax), Onur Özcelik (trombone)

Zeynep
Zeynep