FroeFroe

Killie Billie

FroeFroe

Killie Billie

Een waanzinnige rollercoaster met livemuziek en video. Niet voor watjes!

 

Op een dag komt de crash. Papa en Mama gaan uit elkaar. Rudy, de kameraad van Billie, vindt het wel goed. Want week-om-week-kinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag, kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er veel en vooral, verschillende.

Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

‘Killie Billie’ is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, livemuziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor Watjes!

Er zit de nodige tragiek in de voorstelling, zeker, maar alles gaat zo snel en wordt zo vinnig en energiek gebracht dat je alleen maar met heel veel bewondering de zaal kan uitstappen. Dit is wat jeugdtheater moet zijn.
Het Nieuwsblad

reportage 100% cultuur

door

Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs (spel/tekst), Yves De Pauw (tekst), Marc Maillard (regie/poppen)

Live muziek door Fortress: Hanne Torfs (zang), Ruben Den Brok (synths), Anke Verslype (drums)


doelgroep

3e en 4e leerjaar