wo 09 okt
10u30
do 10 okt
10u30
do 10 okt
13u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 6.00 - € 1.20
+- 0u55

Je begrijpt of spreekt nog niet zo veel Nederlands. 
© Huis van het Nederlands Brussel
Zonder pauze

Circumstances

Exit

Circumstances

Exit

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien.

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander.

‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen. Ze ontmoeten elkaar in een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.

We bewegen ons als mens altijd voort. Maar wat als je altijd "onderweg" bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans.

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans. Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal. 

Voor de jury is ‘EXIT’ de spannendste circusvoorstelling die vorig seizoen in Vlaanderen te zien was. Dat ze ook bij het brede publiek uitgroeide tot een ware hit, is niet moeilijk te begrijpen: naarmate het tempo en de muziek de hoogte ingaat, kruip je steeds meer op het puntje van je stoel. Verwondering regeert, maar nooit wordt ze vrijblijvend. Dit werk maakt ons oprecht benieuwd naar wat Van Dycke als ‘up and coming’ circusmaker nog meer in zijn mars heeft.
Juryselectie Het TheaterFestival 2023
Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose. De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend.
Filip Tielens, De Standaard

door

Piet Van Dycke (concept/choreografie), Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Harrison Claxton (spel), Bastiaan van Vuuren, Bastian Benjamin (muziek), Marie Peeters (dramaturgie), Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld (installatie)

over de makers

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018, werd gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts in zowel 2019 als in 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.

De circusvoorstelling ‘EXIT’ is zo straf dat het publiek niet durft te applaudisseren. Een adembenemende voorstelling waar het decor en de wisselende kostuums helemaal af en doordacht zijn. Je ziet vier formidabele performers die een acrobatisch portret van de eenzaam ploeterende mens presenteren: altijd voortdoen, altijd proberen, als de ene deur zich sluit, een andere deur proberen te openen, nooit opgeven en altijd die uitgestoken hand grijpen.
Els Van Steenberghe – Focus Knack

trailer