Fernand
Alles wat je moet weten
Fernand
Alles wat je moet weten
Een ode aan de puberjaren
Buiten is het stralend weer, en jij moet de godganse dag binnenblijven om onzinnige leerstof in je hoofd te stampen. Dat overkomt je jaar na jaar, terwijl het echte leven aan je voorbijtrekt.
Fernand lost dit voor je op. Als alles altijd terugkomt, waarom nog langer stilstaan bij nutteloze feiten? Fernand filtert voor jou de grote verhalen uit alle bagger en bezorgt je een landkaart voor het puberleven. De kortste weg naar the juicy stuff.
Speciaal voor jou lijsten we op welke zaken er écht toe doen. We leren je in 60 minuten de do’s en don’ts van je middelbareschooltijd.
Hoe onderhandel je met je ouders zodat plots alle deuren opengaan?
Hoe verover je de liefde van je leven?
Welke tips en tricks heb je wél nodig om de wereld aan te kunnen?
Gooi alle droge werkblaadjes uit het raam. Geef ons een uur van je kostbare tijd en breng de rest van je middelbare schoolcarrière al fluitend door.
Na ‘Niet echt, wel waar’ (ode aan het theater) en ‘Onzin voor gevorderden’ (ode aan de wetenschap) brengt Fernand met hun nieuwste coming of age-voorstelling ‘Alles wat je moet weten’ een ode aan de meest verwarrende jaren van het leven. De puberjaren. Het wordt een ode aan de verbinding. Verbinding tussen pubers. Tussen pubers en hun ouders, leraars. Verbinding tussen Fernand en het publiek.
Fernand stelt zich als doel leerlingen van de eerste graad te verleiden tot het medium theater. Met een flitsend toegankelijke maar doordachte vorm van theater maakt ze kwalitatieve voorstellingen voor 12+.
door
Steven Beersmans, Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Alicia Andries, Tuur Van Boxem (spel),
Thijs Boyen (muziek)
Hoe maak je verbinding? Watch en learn, zou het Leuvense gezelschap Fernand zeggen. Zij richt zich op de puberende jongere van de eerste graad. Met succes. […] Zo slaagt Fernand erin om toch een tijdelijke verbinding te maken tussen de werelden die eerst zo onoverbrugbaar ver uit elkaar leken te liggen. De sterkte van dit gezelschap bestaat eruit dat ze het aandurft om de pijnpunten te benoemen, de interne worsteling waar alle aanwezigheden zich op stukbijten. Fernand daagt ons uit om vooroordelen tijdelijk op te schorten door een veelheid aan perspectieven in een ijltempo te presenteren. Ik weet genoeg.