Talitha De Decker

Figure it out

Talitha De Decker

Figure it out

Later als ik groot ben …
Maar wat is groot?
En wat is later?
Een trede waar ik een tijd geleden niet op geraakte,
kan ik nu moeiteloos trotseren.
Een stoel die te hoog was om op te kruipen, is
nu een kleine stoel! Om van het toilet nog maar
te zwijgen …
Perspectief is relatief want als ik later groot ben,
wordt alles rond mij klein.
Toch?

Wanneer je groeispurt zo snel gaat dat de objecten rondom jou lijken te veranderen, in plaats van jijzelf, kom je in een absurde wereld terecht.
Dit overgoten met de nodige fantasie en je krijgt het spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen waar Talitha De Decker en haar team mee aan de slag gaan.

Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit. Een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen. 

door

Talitha De Decker (concept/regie/spel), Lucas Devroe, Gaëlle Callewaert, Harrison Claxton (spel), Benjamien Lycke (compositie), Jason Slabbynck (scenografie), HET LAB, Hasselt (coproductie)

over de makers

Talitha De Decker studeerde in 2014 af aan de Fontys Dansacademie, choreografie (Tilburg). In 2014 was ze assistent-choreograaf voor ‘dUb’ (Karolien Verlinden, Tuning People). Haar afstudeervoorstelling ‘SNAP’ (coaching: Jan Martens) werd geselecteerd voor Theater aan Zee (Jong Werk). Tussen 2015 en 2016 creëerde ze werk op vraag van uiteenlopende partners, nationaal en internationaal, waarna ze haar eerste avondvullende voorstelling creëerde, ‘TINKLING I’ (d e t h e a t e r m a k e r, Makershuis Tilburg, De Brakke Grond en Plan Brabant). Uit ‘TINKLING I’ spreekt haar fascinatie voor eenvoud in beweging in combinatie met complexe structuren en vakmanschap in de vorm. Uit de fysieke uitputting en speelsheid ontstaat binnen een frame van LED-licht een logica met eigen wetmatigheden. In 2018 creëerde De Decker bij fABULEUS ‘SNAP XL’ met 14 dansers, verder bouwend op haar afstudeervoorstelling ‘SNAP’. Met Lucas Devroe, Gaëlle Callewaert en Harrison Claxton koos ze voor dansers die de afgelopen jaren een interessant parcours aflegden en met wie ze reeds samenwerkte. Met hen staat een hechte ploeg op scène.


Extra!

Deze voorstelling kadert in pARTkoer.

doelgroep

1e en 2e leerjaar